Echipa Medoptic vă pune la dispoziţie echipamente performante şi personal specializat, pregătit să vă ofere toate informaţiile de care aveţi nevoie pentru a scăpa de cataractă, pentru a vă bucura de o vedere clară.
Cataracta reprezintă fenomenul prin care cristalinul (lentila naturală a ochiului, care ne ajută să transformăm lumina în imagine) devine opac. Acest fenomen apare din cauza îmbătrânirii inevitabile, în cele mai multe situaţii. Cataracta legată de vârstă apare la toată lumea mai devreme sau mai târziu, fiind un fenomen natural al vieţii care trebuie tratat ca atare atunci când îşi face simţită prezenţa.
Cum ştim dacă avem cataractă?
Pacientul simte iniţial un schimb în contrastul culorilor, o ceaţă care devine de la an la an mai semnificativă şi care nu poate fi îndepărtată nici cu ajutorul ochelarilor. În general, toate duc la o calitate mai slabă a vederii. Uneori amagitor poate fi faptul ca pacientul citeste si fara ochelari (asa numitul second sight = vedere noua) crezand ca este un semn bun, de fapt acest lucru fiind doar o etapa prin care trece un cristalin opacifiat ce isi schimba strutura.
Factori de risc recunoscuti: diabetul zaharat, fumatul, consumul excesiv de alcool si expunerea la soare.
Când trebuie sa ne operam?
Alegerea momentului operaţiei se face împreună cu medicul curant. Acesta recomandă intervenţia în momentul în care calitatea vederii şi a vieţii este afectată. Deşi un regim de viaţă sănătos ne ajută, din păcate nu există un leac miraculos, nici măcar un tratament medicamentos fie el cu picături sau pastile care să poată încetini procesul natural de îmbătrânire a organismului. Cine se bucură de privilegiul de a ajunge la vârsta cataractei trebuie să ştie că poate oricând scăpa de acest impediment.
Cum se desfasoara operatia de cataracta?
Intervenţia de schimbare a cristalinului durează între 10 şi 15 minute. Se dilată pupila pentru un mai bun acces operator, se realizează o anestezie locală cu picături, iar pleoapele sunt ţinute deschise cu un aparat special. Pacientul priveşte o lumină care stă aprinsă deasupra sa, iar un aparat cu ultrasunete fragmentează şi extrage cristalinul opacifiat printr-un proces de aspiraţie. Cristalinul nou este introdus la locul său şi operaţia este gata. Pacientul poate sta în salon până consideră că poate pleca acasă cu un pansament ocular.
CONSULTUL ȘI BIOMETRIA SE POT EFECTUA GRATUIT ÎN BAZA BILETULUI DE TRIMITERE DE LA MEDICUL DE FAMILIE, DE CĂTRE MEDICII CLINICII AFLAȚI ÎN CONTRACT CU CAS SUCEAVA
Medoptic va ofera cel mai nou si modern bloc operator de chirurgie oftalmologica din Suceava, deschis pe 01 noiembrie 2015, care functioneaza in cadrul Clinicii Oftalmologice Medoptic Bucovina.
Avand o experienta de peste 10 ani ca medic specialist in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, Dr. Anca Trifina, medic primar oftalmolog oftalmochirurgie, si-a urmat visul de a excela in medicina oftalmologica si de a introduce tehnici si echipamente medicale de ultima ora pe piața din Suceava, totul in folosul pacienților săi.
Siguranta pacientilor
- statie de tratare a aerului si filtre HEPA pentru a asigura conditiile intraoperatorii ideale si preventie a infectiilor intraspitalicesti
- sursa neîntreruptibilă tip UPS, de mari dimensiuni, ce permite funcționarea în maximă siguranță și în cazul întreruperii furnizării energiei electrice.
- sistem profesional de sterilizare Scican STATIM 5000 Dri-Tec care este dotat si cu sertar ermetic si detasabil, care permite transportul instrumentelor sterilizate in camera de operatie
Misiunea noastra este sa excelam in domeniul chirurgiei oftalmologice cu ajutorul tehnologiei moderne, a experientei si a atentiei acordate pacientilor.